12-01-2012 Getuigen gezocht van laffe diefstal

Haarlem – Dinsdagmiddag 11 januari rond 12.10 uur is een hoogbejaarde man op de Schalkwijkerstraat bestolen van zijn portemonnee. De 87-jarige man liep met zijn rollator nabij de Dekamarkt, toen hij door twee onbekende daders van zijn portemonnee werd bestolen. De twee daders wisten te ontvluchten met een zwarte personenauto: deze auto stond geparkeerd op de parkeerplaats van de Dekamarkt aan de Schalkwijkerstraat. Later in de middag bleek dat het tweetal een groot geldbedrag had gestolen van de bankrekening van de hoogbejaarde Haarlemmer. De politie is op zoek naar getuigen van deze diefstal.┬á
Van de daders zijn de volgende signalementen bekend:
Dader 1: blanke man van ongeveer 30 jaar oud, 1.75 m., verzorgd uiterlijk en een normaal postuur. De man had kort zwart haar en droeg zwarte kleding en sprak met een buitenlands vermoedelijk Duits accent
Dader 2: blanke man van ongeveer 30 jaar oud, 1.80 m., verzorgd uiterlijk en ook een normaal postuur. De man had donkerblond kort achterovergekamd haar en droeg zwarte kleding. Deze dader heeft niets gezegd.
De politie van Haarlem, bureau Spaarne-Oost is op zoek naar mensen die getuige zijn geweest van dit incident, dat plaatsvond rond 12.10 uur in de Schalkwijkerstraat. Weet u hier meer van of heeft u dit zien gebeuren, neemt u dan s.v.p contact op met de politie in Haarlem, via telefoon nr. 0900-8844.