20-01-2012 Verkeersongeval op de Europaweg/Schipholweg Haarlem

Haarlem – Vrijdagavond rond kwart over tien werden de hulpdiensten gealarmeerd voor een verkeersongeval op de kruising van de Europaweg/Schipholweg. Eenmaal ter plaatse bleek het allemaal mee te vallen. Het voertuig welke tegen een verkeerslicht is aangereden, werd afgesneden door een ander voertuig. De jongen van het voertuig is ongedeerd, maar is meegenomen naar het bureau omdat deze weigerde een blaastest af te nemen. Vermoedelijk is er drank in het spel. De auto is total loss, deze zal later deze avond opgehaald worden door een bergingsbedrijf. De brandweer welke ook gealarmeerd was, hoefde niet ter plaatse te komen.

Update Politie kennemerland 22 januari:

De politie kreeg vrijdagavond omstreeks 22.20 uur een melding van een ongeval op de Europaweg/Schipholweg. Een automobilist was daar uit de bocht gevlogen en had vervolgens een verkeerspaal van de busbaan geramd. De bestuurder, een 24-jarige Haarlemmer, had behoorlijk veel alcohol gedronken en stond te wankelen op zijn benen. Hij is aangehouden. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Na verhoor is de man weer in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal op. De auto raakte total-loss.