03-02-2012 Gladheid op wegen

Kennemerland – Vrijdag zijn op meerdere incidenten gebeurd als gevolg van de plotselinge gladheid en overlast van de sneeuw. Drie auto’s raakten te water in Rijsenhout, Uitgeest en Hoofddorp. In elk geval een persoon is ter controle vervoerd naar een ziekenhuis. Op verschillende plaatsen in de regio zijn aanrijdingen ontstaan als gevolg van de gladheid. Voor zover bekend zijn hier geen gewonden bij gevallen en bleef het beperkt tot materiële schade. De politie waarschuwt iedereen die nog de weg op moet, dit goed voorbereid te doen. Houd rekening met een veel langere remweg en houd veel afstand, ook uw medeweggebruikers kunnen plotseling last hebben van de gladheid. Op de snelwegen in de regio staan lange files. Als u nog onderweg gaat, zorg dan voor voldoende eten en drinken in de auto. Ook een deken is een aanrader om met dit soort weersomstandigheden standaard in de auto te hebben liggen.