04-04-2012 Mensen onwel door vreemde lucht in Zusterflat Boerhaavelaan Haarlem

Haarlem – Woensdagavond zijn er mensen onwel geworden in de zusterflat aan de Boerhaavelaan in Haarlem. Mensen haddden last van klachten zoals braken en problemen met ademen. 

Toen de hulpdiensten ter plaatse waren, is er gelijk een onderzoek gestart naar de oorzaak van de lucht. De brandweer is gelijk begonnen met het ventileren van de trappenhal en een aantal woningen op de negende verdieping. Omdat er veel mensen waren met klachten kwamen er ook een ambulance en de officier van geneeskunde ter plaatse om de situatie te bekijken, en te ontdekken om wat voor lucht het zou gaan. Na ruim twee uur zoeken werd er niks gevonden waardoor de lucht werdt veroorzaakt. De mensen welke last hadden van klachten voelde zich na een tijd weer goed, en hadden geen klachten meer. 

De brandweer heeft samen met de officier van geneeskunde een persconferentie gegeven in de hal van het Kennemer Gasthuis, om uit te leggen dat als de lucht terug zou komen, dat zij gelijk weer een melding er van moeten maken. Er zal ook een melding gemaakt worden naar de woonmaatschappij Pre wonen. De bewoners konden na de persconferentie weer terugkeren naar hun woning.