21-04-2012 Twee treinen op elkaar gebotst in Amsterdam

Amsterdam – Zaterdagavond iets voor half 7 zijn er in Amsterdam twee treinen in botsing gekomen met elkaar. Een hoop hulpdiensten vanuit bijgelegen regio’s rukten hierop uit, ook de brandweer van Haarlem. Verder werden ook de traumahelikopters vanuit Amsterdam en Rotterdam gealarmeerd. Verder was er ook een SIGMA team aanwezig.
Er zijn voor zover bekend 125 gewonden gevallen, waaronder er 13 zeer zwaargewond, en 56 zwaargewond. Zij werden uit de treinen gehaald, en daarna op een karretje gelegd, welke de slachtoffers naar een stuk verder op verplaatsten, waar ze vanaf daar met een ladderwagen naar beneden werden gebracht. De meeste slachtoffers zijn naar het VU medisch centrum en het Lucas Andreas ziekenhuis en het Slotervaartziekenhuis gegaan. De machinist van de sneltrein was er ook ernstig aan toe.
Getuigen melden dat zij een lange toeter hoorde, en daarna een harde knal. Daarop volgden een hoop geschreeuw, en waren er een hoop mensen die onder het bloed zaten. De treinen waren de stoptrein naar Uitgeest en de sneltrein naar Nijmegen. NS stelt een onderzoek in naar het ongeval.
Update 13:00: Video

Update 17:20: 
De gemeente Amsterdam maakte zondagmiddag bekend dat een 68-jarige vrouw is bezweken aan haar verwondingen.Het slachtoffer komt uit het oosten van het land. Burgemeester Van der Laan op de website van de gemeente: Önze gedachten gaan uit naar de nabestaanden van de vrouw voor wie het treinongeval noodlottig is geweest. Wij wensen hen veel kracht en sterkte met dit verlies. Iedereen met lichte of zware verwondingen wens ik een spoedig herstel.”
Update 23-04-2012:
Mogelijk is de oorzaak van dit ongeluk te wijten aan dat de machinist het rode sein gemist heeft. Prorail kan deze berichtgeving niet bevestigen.