28-07-2012 Brand in woonwagen op de Henk van Turnhoutpad in Haarlem

Haarlem – Zaterdagavond rond acht uur werden de hulpdiensten gealarmeerd voor een woonwagenbrand op de Henk van Turnhoutpad in Haarlem. Eenmaal ter plaatse werd er al gauw opgeschaald naar middelbrand, omdat de vlammen binnen enkele minuten hoog boven het dak uitkwamen. 
Het vuur was snel onder controle, en de tweede tankautospuit hoefde niet ter plaatse te komen. Tijdens het onderzoeken naar de oorzaak van de brand, werd er vermoeden dat er bij de brand asbest vrij was gekomen. Om deze redenen, moesten de brandweermannen hun pakken in plastic zakken stoppen, als voorzorgsmaatregel. 
Om tot de conclusie te komen, of er asbest was vrij gekomen, werd de Ongevallen Gevaarlijke Stoffen gealarmeerd van de brandweer. Deze heeft geconstateerd dat er geen asbest is aangetroffen.
De oorzaak van de brand is vermoedelijk kortsluiting in een TL balk.