31-12-2012 Slaapkamerbrand door smeulende contactdoos in woning J.J. Hamelinkstraat in Haarlem

Haarlem – Op oudejaarsdag kwam er een melding binnen bij de hulpdiensten van een slaapkamerbrand in een woning op de J.J Hamelinkstraat in Haarlem. Bij aankomst stond de woning vol rook, en de brandweer schaalde snel op naar middelbrand. De brandweer had het vuur snel onder controle, en kon snel beginnen met het doorluchten van de woning.

Er werd ook een ambulance opgeroepen, en deze heeft de bewoonster nagekeken, omdat deze vermoedelijk rook had binnengekregen. Een tweede autospuit werd ook opgeroepen, maar hoefde uiteindelijk niet ter plaatse te komen.

De oorzaak van de brand was een smeulende verlengsnoer/contactdoos. De slaapkamer is helemaal zwart geblakerd, de bewoonster is opgevangen door de buren.