17-03-2013 Grote brand in kantine van voetbalvereniging Olympia in Haarlem Video update

Haarlem – Zondagavond zijn de hulpdiensten massaal opgeroepen voor een grote brand in een kantine van Olympia aan het Henk van Turnhoutpad in Haarlem. 

Bij aankomst van de eerste brandweerauto sloegen de vlammen uit het pand. Hierop werd vrij snel opgeschaald naar grote brand. Ook werden er twee waterwagens opgeroepen, dit is standaard bij een grote brand.

De brandweer heeft nadat het vuur geblust was nog een lange tijd nageblust. Ook werd het plafond opengebroken om nog eventuele brandhaarden te blussen. Een deur die de brandweer niet open kon krijgen, werd met een kettingzaag opengezaagd. Een ladderwagen werd ook ingezet, om van bovenaf te controleren.

Er waren op het moment van de brand geen mensen in het pand, wel heeft er die dag een voetbalwedstrijd plaatsgevonden. Over de oorzaak van de brand kon de brandweer nog niets zeggen. Er wordt een onderzoek ingesteld naar de oorzaak.