03-04-2013 Zeer grote brand in bedrijfspand Waarderpolder in Haarlem Update

Haarlem – Woensdagavond zijn de hulpdiensten grootschalig uitgerukt voor een zeer grote brand in een bedrijfspand in de Waarderpolder in Haarlem. Het zou gaan om het bedrijf AFR Koeltechniek aan de Conradweg, welke handelt in koeltechniek.

Bij aankomst van de brandweer sloegen de vlammen als zeer snel uit het dak, en dreigde het over te slaan naar naastgelegen panden. Omdat de brand zeer groot was, werd er zeer snel opgeschaald naar zeer grote brand.

De brandweer heeft ervoor gezorgd dat de brand niet kon overslaan, en heeft het pand als verloren beschouwd.

Omdat de rookontwikkeling enorm was, heeft de politie geadviseerd aan de bewoners van Haarlem om hun ramen dicht te houden. Boven Haarlem is een grote rookwolk waar te nemen. 

UPDATE 18:52
Haarlem – Tijdens surveillance ziet een agent woensdagavond omstreeks 21.10 uur rookontwikkeling uit een pand aan de Conradweg.

Vlak daarna ziet de agent een bestelauto wegrijden over de I. Enschedeweg in de richting van de Claes Tillyweg. De politie volgde het voertuig en zette deze op de Gedempte Oostersingelgracht aan de kant. De agenten roken een brandlucht in de auto. De inzittenden, Haarlemmers van 59 en 71 jaar, zijn aangehouden op verdenking van brandstichting en ingesloten voor verhoor.

Het pand aan de Conradweg is volledig uitgebrand. Diverse straten in de omgeving werden afgezet en bewoners van een pand aan de Nijverheidsweg moesten hun woning verlaten ivm de forse rookontwikkeling. Voor zover bekend is er niemand gewond geraakt.