09-05-2013 Hulpverleningsoefening op het terrein van Nedtrain Haarlem

Haarlem – Afgelopen dinsdag 7 mei vond er een oefening plaats bij de werkplaats van Nedtrain aan de Oudeweg in Haarlem.

De oefening werd uitgezet voor de vrijwilligers van brandweer Haarlem en het BHV personeel van Nedtrain. Er werd uitgerukt vanaf de kazerne in Haarlem-Schalkwijk, maar zonder optische licht- en geluidssignalen. Bij de hoofdingang van Nedtrain werd de brandweer opgevangen door de beveiliging en het BHV personeel, die vervolgens de brandweer begeleidde naar de locatie.

Tussen twee oude treinen was een personenauto geplaatst. Nagebootst werd dat een van de treinen de personen auto te laat zag, die naast de andere trein stond. Met als gevolg dat de personenauto tussen beide treinen samengeknepen werd. Bij deze oefening waren twee slachtoffers poppen betrokken, De chauffeur van de personenauto en de machinist. Bij deze oefening werden twee brandweerwagens ingezet en het BHV personeel van Nedtrain. Bij dit ongeval was de personenauto en een deel van de trein in brand gevlogen. Het eerste brandweervoertuig zorgde voor de brandbestrijding en om de machinist veilig uit de trein te halen. Het tweede brandweervoertuig zorgde voor het hydrolisch gereedschap, om het slachtoffer uit de personenauto te halen.

Na de inzet werd door de oefeningleiding, het brandweerpersoneel en het BHV personeel van Nedtrain de oefening nabesproken.