29-05-2013 Meerdere branden in korte tijd in Zwanenburg

Zwanenburg – In de nacht van dinsdag 28 op woensdag 29 mei zijn er meerdere branden geweest in Zwanenburg. Rond 01.07 uur stonden twee afvalcontainers aan de Plantsoenlaan in brand. Korte tijd later bleek ook een container aan de Marialaan in lichterlaaie te staan.

Rond 01.40 uur volgde de melding dat er afval in brand stond bij een gevel van een woning aan de Nauerna. Omdat deze brand zich snel uitbreidde moesten enkele bewoners worden geëvacueerd. Rond 01.50 uur kwam er een melding dat er afval op een parkeervak aan het Kinheim in brand stond.

De politie doet onderzoek naar de branden en er wordt rekening gehouden met brandstichting. Mensen die getuige zijn geweest of die iets gezien hebben wat met één of meerdere branden te maken kan hebben, wordt verzocht contact op te nemen met de politie in Haarlemmermeer via het telefoonnummer 0900-8844.