15-08-2013 Brand in een pand aan de Tingietersweg Haarlem

Haarlem – Op woensdagavond kreeg de politie melding van een brand in een pand aan de Tingietersweg in Haarlem. Ter plaatse bleek het te gaan om een brand in de meterkast die vermoedelijk door kortsluiting was ontstaan. De brandweer was ter plaatse om de kleine brand te blussen. Ook Liander kwam ter plaatse om de stroom af te sluiten. Nader onderzoek wees uit dat de kortsluiting mogelijk is ontstaan bij de aanleg van een hennepkwekerij.

Aanhouding
Onderweg naar het pand trof de politie een bestelauto aan die met hoge snelheid en gedoofde lichten bij het pand vandaan reed. Op basis van het door een getuige opgenomen kenteken kon de politie een verdachte achterhalen. De man, een 56-jarige Haarlemmer, werd in zijn woning aangehouden. Hij is voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.