19-04-2014 Grote brand in monumentale pand in de Kleine Houtstraat in Haarlem Update 19:55

Haarlem – Zaterdagochtend omstreeks acht uur is de brandweer groots uitgerukt voor een grote brand in het centrum van Haarlem. In een monumentale pand in de Kleine Houtstraat in Haarlem werd de brand ontdekt, daarna is gelijk de brandweer gealarmeerd.

Op dit moment is de brandweer nog aan het blussen, volg onze site voor het laatste nieuws over de brand.

Update 12:50
Op het moment dat de brand uitbrak was de bewoner nog in het pand. Deze is ongedeerd, en kon op tijd het pand verlaten. Het pand stond vol met hout, dit is mogelijk de oorzaak waarom de brand zich snel heeft uitgebreid.

De brandweer is op dit moment nog steeds aan het blussen. Een groot deel van het pand is ingestort.

Update 19:55
De brandweer is lange tijd bezig geweest met het nablussen van het pand en het naastliggende pand. Het vuur is in de middag overgeslagen naar het pand ernaast. Nadat het vuur gedoofd was, is er begonnen met het slopen van het pand.