18-05-2014 Motorrijder overleden na ongeval op A9

Zwanenburg – Een motorrijder is zaterdag aan het einde van de middag overleden als gevolg van een ongeval op de A9 bij Zwanenburg. Door het ongeval was de snelweg in de richting van Alkmaar enige tijd afgesloten.

Een 67-jarige motorrijder uit Beverwijk was met een oldtimerclub onderweg naar Beverwijk. Rond 17:30 uur kreeg hij ter hoogte van Rottepolderplein technische problemen met zijn motor, waardoor hij op de snelweg plotseling ten val kwam. Een automobilist kon de motor niet meer ontwijken en schepte deze. Het slachtoffer werd de lucht in geslingerd en kwam hard op het wegdek terecht. De man is in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis, waar hij later is overleden.Het traumateam kwam per helikopter ter plaatse. Door het landen van de helikopter op de snelweg was deze volledig afgesloten, rond half acht kon het verkeer er weer voorzichtig langs.