Explosie voor woningbrand Slachthuisstraat Haarlem

Een woningbrand woedde in de nacht van donderdag op vrijdag in de Slachthuisstraat in Haarlem. Rond kwart over twee werd de brand gemeld, waarna vrijwel direct werd opgeschaald naar Middelbrand. Ter plaatse was flinke rookontwikkeling ontstaan door de felle brand. Een voorlichtster van de brandweer laat weten dat het om een kleine brand ging, die snel onder controle was.

Tevens is een ambulance opgeroepen voor mogelijke gewonden; voor zover bekend raakte niemand gewond. Tijdens de inzet van de hulpdiensten zijn meerdere omliggende woningen ontruimd. Nadat de brand geblust was en de panden geventileerd waren, konden de bewoners weer terug. Bewoners van het pand waar de brand woedde moesten de nacht ergens anders doorbrengen.
De politie heeft een plaats delict gecreëerd en zal vrijdagochtend onderzoek doen. Voorafgaand aan de brand zou een harde explosie geklonken hebben. Een oorzaak is nog niet bekend, maar de politie houdt alle scenario’s open. Tot nog toe zijn er geen aanhoudingen verricht.
IMG_6142 IMG_6148 IMG_6149 IMG_6150 IMG_6155 IMG_6163 IMG_6176