Jaarwisseling Haarlem 2015 naar 2016

Haarlem – Zoals ieder jaar moest ook dit jaar de brandweer meerdere malen in actie komen voor kleine buitenbrandjes en enkele woningbranden.

Op diverse plekken in Haarlem hingen camera’s die in direct contact stonden met de politie.

Het leek een relatief rustige jaarwisseling te worden, maar omstreeks 03.45u kwam er een melding van een steekpartij binnen bij de hulpdiensten aan de Zomerkade. Hierbij is een 22-jarige Haarlemmer aan zijn verwondingen overleden. Daarnaast raakte er ook een aantal mensen gewond en zijn er inmiddels zes verdachten aangehouden.
De politie komt graag in contact met mensen die meer informatie hebben of getuigen zijn geweest. Er kant gebeld worden met 0900-8844 of anoniem: 0800-7000.

De foto’s hieronder geven een brand weer aan de J.J. Hamelinkstraat in Haarlem, waarbij er een klein brandje was ontstaan op het balkon. Dit was snel onder controle. Bewoners waren ten tijden van de brand niet thuis.

Andere deel van de foto’s betrof een woningbrand aan de Iepenlaan in Bloemendaal. Hier werd ook de hulp van Brandweer Haarlem-Oost ingeroepen. Bewoners van de woning ruimden hun vuurwerk op in het schuurtje. Echter was het smeulende afval gaan oplaaien.
Het vuur was snel onder controle. Helaas kon de brandweer niet voorkomen dat het vuur tot het dak laaide. Enkele dakpannen werden verwijderd om de brand goed te blussen.

IMG_6231 IMG_6233 IMG_6268 IMG_6274 IMG_6281