Schoorsteenbrand Duinlustweg in Overveen

Haarlem – Maandagavond is er brand uitgebroken in een woning aan de Duinlustweg in Overveen. Rond half vijf merkte de bewoners de brand op, waarop direct de brandweer is ingeschakeld. Ter plaatse bleek de brand te zijn ontstaan in de schoorsteen. De brandweer had de brand snel onder controle, maar moest mogelijk wel sloopwerk verrichten om hier zeker van te zijn.
De smeulende resten zijn in de tuin gelegd, zodat deze geen kwaad meer konden. Een autoladder is ter plaatse gekomen om de schoorsteen van boven te controleren. In eerste instantie leek de autoladder, die vaker kuren heeft, niet te functioneren, maar na enkele malen proberen lukte uiteindelijk de lader omhoog te krijgen.

Na een uur kon de brandweer retour. De bewoners bleken de schoorsteen al enige tijd niet te hebben gebruikt.

Door de inzet van de hulpdiensten was de ingang van de Duinlustweg bij de Brouwerskolk afgesloten. Tegen een automobilist werd verbaal opgemaakt, omdat hij de afzetting negeerde en daarmee een gevaarlijke situatie creƫerde.

2016118_Brand_Duinslustweg_Overveen_01 2016118_Brand_Duinslustweg_Overveen_02 2016118_Brand_Duinslustweg_Overveen_03 2016118_Brand_Duinslustweg_Overveen_04