Scavengerhunt bij de brandweerkazerne in Haarlem Schalkwijk

Voor de redactie van Brandweer Haarlem Oost.nl was deze Amerikaanse schattenjacht / speurtocht nog onbekend, maar kregen onderstaande informatie met foto ingezonden en wilde dit graag met u delen.

Sinds 2011 wordt door de Amerikaans acteur Misha Collins ieder jaar een internationale scavengerhunt (schattenjacht / speurtocht) georganiseerd. Dit evenement heet Gishwhes, wat een afkorting is voor Greatest International Scavenger Hunt the World Has Ever Seen.
Tijdens deze zeven daagse “jacht” doen duizenden deelnemers in teams van 15 personen hun best om de door de organisatie aangeleverde lijst met zo’n 180 items af te ronden. De items op deze lijst verschillen van bijvoorbeeld het maken van een snoepjes kunstwerk tot het voorlezen aan zieke kinderen en van het goud zoeken in een publieke fontein tot het opvrolijken van eenzame ouderen. Het voltooien van deze items dient bewezen te worden door middel van foto’s en filmpjes, waarmee de deelnemers punten kunnen verdienen. Door de jaren heen heeft dit initiatief al zeven bijzondere wereldrecords gebroken, waaronder die van de meeste wereldwijde knuffels en de meeste “random acts of kindness”.

Gishwhes heeft niet één duidelijk doel, maar promoot vooral creativiteit, absurditeit de random acts of kindness, en guerilla kunst. Eén van hun motto’s is dan ook “death to normalcy”.
Meer informatie is te vinden op www.gishwhes.com
Ieder jaar is er ook een taak waarbij de (locale) hulpverleningsdiensten wat extra aandacht krijgen en dit jaar was dat item 101: “It’s been a very hot summer! Help out the first responders in your area by bringing ice-cream to your local police, fire, or EMS department while dressed as the world famous Dessert Fairy”

De boys van Brandweer Haarlem Oost waren bereid hieraan mee te werken en namen een ijsje in ontvangst.

9fJnn0c