Woningbrand na explosie Lange Poellaan Haarlem

Haarlem – Een explosie is vrijdagnacht voorafgegaan aan een brand aan de Lange Poellaan in Haarlem. Rond 00:40 werd de brand ontdekt, waarop vrij snel is opgeschaald naar Middelbrand. Politie, brandweer en een ambulance rukte uit om hulp te bieden.

Volgens de eerste berichtgeving zou het gaan om een uitslaande brand, maar dit bleek niet te kloppen. Bij de brand kwam een flinke hoeveelheid rook vrij. Het pand staat leeg en niemand raakte gewond. De brand is ontstaan in de keuken, waarna deze naar boven is geslagen.

Wat de oorzaak is, is onbekend, maar brandstichting wordt niet uitgesloten. De politie heeft een plaats delicht gecreƫerd en de technische recherche zal onderzoek doen.

In diezelfde straat werd op 29 april door de politie een wapenarsenaal aangetroffen. In een loods vonden agenten een shotgun, raketwerper, uzi, handgranaten en munitie. Ook lag er een hoeveelheid hennepstekken.

De toentertijd 33-jarige president van de Haarlemse chapter van de Hells Angels werd aangehouden en veroordeeld. Of deze incidenten met elkaar verband houden is nog onbekend.

img_0007 img_0008 img_0009 img_0010 img_0011