Brandlucht bij winkel Beatrixplein Haarlem Parkwijk loos alarm

Haarlem – De Haarlemse brandweer deed vrijdagavond een opmerkelijke ontdekking toen zij zochten naar de herkomst van een brandlucht. Bewoners roken tegen 20:00 uur een brandlucht en waarschuwden de hulpdiensten. Na onderzoek kwam de brandweer uit bij een lekkende rookkast.

Om de oorzaak te achterhalen moest de brandweer een ruitje intikken om zodoende de deur van de ruimte te openen. Bij binnentreden bleek de oorzaak al snel te zijn achterhaald. In de rookkast hingen vleeswaren die daar werden gerookt. De afvoer bleek te lekken waardoor de rook naar buiten werd geperst.
De politie heeft gezorgd voor de afdichting van het pand. De brandweer kon zonder bluswerkzaamheden retour.
20161104_vleesrookmachine_haarlem_01 20161104_vleesrookmachine_haarlem_02 20161104_vleesrookmachine_haarlem_03 20161104_vleesrookmachine_haarlem_04