Jaarwisseling Brandweer Haarlem Oost 2016 naar 2017

Haarlem – Oudjaarsdag begon rustig. In de loop van de middag en avond kwamen diverse meldingen binnen van afvalbrandjes op straat en brandende prullenbakken.

Helaas bleef de grotere schade niet uit en moest ook de politie met meerdere ME-eenheden mee rijden, met de brandweer voor de veiligheid.

Melding van een woningbrand bij Sandenburg in Molenwijk, betrof brand op een balkon. Door snel optreden van de hulpdiensten, was de brand snel uit.

Daarop volgend reedt de brandweer allerlei adressen af in Haarlem-Oost en Schalkwijk.
Ook de politie bluste een aantal kleine brandjes met een poederblusser. Zo ook een klein afvalbrandje in de Piet Mondriaanstraat in Parkwijk.

Op oudjaarsavond kwam er rond 22:00u een melding van autobrand binnen aan de Zomerkade.
Ondanks de inzet van de brandweer, kon niet worden voorkomen, dat de auto in zijn geheel uitbrandde.
De auto werd in verband met de veiligheid direct afgesleept door een berger. Oorzaak van de brand, is waarschijnlijk vuurwerk. (Fotoserie hieronder…)

Het werd drukker en ook brandweer Heemstede kwam assisteren in Haarlem-Oost.
Op de Richard Holkade kwam er ook een melding van een autobrand binnen. Deze brand was nog relatief klein en de politie bluste het beginnende brandje op de autostoel. Oorzaak waarschijnlijk vuurwerk. De schade is behoorlijk.

Buiten de brandjes om werden er helaas ook diverse vernielingen aangericht in Haarlem-Oost. Waaronder ook aan de Richard Holkade.
Meerdere auto’s werden vernield met vuurwerk en stenen. Ook een busje voor personenvervoer moest het ontgelden.

Na middennacht heeft de ME ook nog rondgereden in Parkwijk. Zo ook aan de Berlagelaan. Hier waren ze preventief aanwezig voor de veiligheid van de brandweer, om een vreugdevuurtje te blussen.
Er was ook nog een vreugdevuur aan de Jan Sluyterslaan.

Onderstaande video: Ongeregeldheden in de omgeving van de Richard Holkade Haarlem

In afwachting van een persbericht van de Politie met mogelijk meer info omtrent de jaarwisseling.