Uitslaande brand bij Dekamarkt aan de Schalkwijkerstraat in Haarlem

Haarlem – Bij de DekaMarkt aan de Schalkwijkerstraat in Haarlem heeft maandagnacht een grote brand gewoed. Kort voor 23:00 uur werd de brand door omwonenden ontdekt. Al snel werd opgeschaald naar Grote Brand. Bij aankomst van de eerste tankautospuit werd de brand net uitslaand.

De brandweer heeft met vier tankautospuiten en twee hoogwerkers de brand proberen te bestrijden. De brand was moeilijk bereikbaar, dus heeft de brandweer platen op het dak moeten verwijderen om de brand goed te kunnen blussen. Een politiehelikopter vloog enige tijd boven de Slachthuisbuurt om infraroodbeelden van bovenaf te maken. 20 omliggende woningen zijn preventief ontruimd. Om 00:20 uur kon het sein Brandmeester worden gegeven.

De brand is ontstaan in een technische ruimte op het dak, waarin onder meer de cv-installatie is ondergebracht. Waarschijnlijk ligt de oorzaak dan ook bij een technisch mankement in de cv-ruimte. Bij de brand raakte niemand gewond. Het pand liep zware schade op door zowel de brand als het bluswater.