Woensdagnacht meerdere autobranden in Haarlem Schalkwijk

Haarlem – Twee auto’s zijn woensdagnacht uitgebrand in Haarlem-Oost. Rond kwart over twee werd de eerste autobrand gemeld in de Ekamastraat, vlak achter de brandweerkazerne. De brandweer was nog bezig met het nablussen toen de volgende brand in de Mathijsenstraat werd gemeld. Aldaar stonden een auto en een paar kliko’s in lichterlaaie.

De politie heeft van beide auto’s een plaats-delict gemaakt en zal onderzoek doen naar de branden. Hoogstwaarschijnlijk is er sprake van brandstichting. Haarlem is sinds enkele dagen weer doelwit van vernielingen en baldadigheid. Dinsdagnacht is weer een lijnbus in Haarlem-Oost bekogeld. Of het verband houdt met de Ramadan is niet bekend, maar opvallen is dat het vorig jaar juni ook geregeld raak was.