Waarschuwingsschot tijdens aanhouding vuurwapengevaarlijke verdachte in Haarlem Schalkwijk

Haarlem – De politie heeft zondagavond een waarschuwingsschot gelost bij een aanhouding in Haarlem. Op de Floris van Adrichemlaan werd een man op een snorscooter achtervolgd, welke mogelijk in het bezit was van een vuurwapen. Ter hoogte van woon-zorgcentrum Sint Jacob liet de bestuurder de snorscooter achter en ging te voet vandoor.

Tijdens zijn vlucht heeft hij een vuurwapen op het dak van het Wijkcentrum De Ringvaart gegooid. Gedurende de aanhouding maakte de man een verdachte beweging, waarop een waarschuwingsschot is gelost, waarna hij kon worden ingerekend. Niemand raakte gewond bij het incident. De politie heeft tot 00:00 uur onderzoek gedaan in Schalkwijk. De politie heeft de scooter meegenomen.

Eerder op de avond was er ook al politie-activiteit op de Zomervaart in de Slachthuisbuurt. Daar zou een auto door de politie zijn meegenomen voor verder onderzoek. Aan de hand daarvan hebben meerdere onderzoeken bij woningen en bij voertuigen plaatsgevonden. Uiteindelijk wilde de politie ook de verdachte staande houden en onderzoeken, wat uitmondde in de achtervolging.