Zeer grote brand in drie loodsen aan de Raasdorperweg in Lijnden

Lijnden – Aan de Raasdorperweg in Lijnden heeft zondagnacht een grote brand gewoed. Rond 05:00 uur werd de brand ontdekt. Al snel is opgeschaald naar Zeer Grote Brand. Drie loodsen stonden in lichterlaaie. De brandweer heeft ingezet op voorkoming van overslag.

Dikke zwarte rookwolken stegen op en waren zichtbaar vanaf de A5. Voor zover bekend raakte niemand gewond. Rond zeven uur waren de grote vlammen bedwongen. Roetdeeltjes zijn in de directe omgeving op het land terecht gekomen. Volgens de voorlichter van de brandweer is dit niet gevaarlijk.

In de drie loodsen zaten meerdere bedrijven gevestigd, waaronder een aannemersbedrijf en een opslag voor kleding. De loods naast de drie afgebrande loodsen is wel behouden. Even werd gevreesd dat deze in vlammen op zou gaan en er asbest vrij zou komen omdat het dak asbesthoudend is, maar hiervan is geen sprake.