Explosie in woning Edward Jennerstraat Haarlem Schalkwijk

Haarlem – Een woning aan de Edward Jennerstraat is donderdagavond beschadigd geraakt door een explosie. Rond half twaalf klonk een luide knal, waarna de ramen van het appartement sprongen. Op het moment van de explosie waren drie personen in huis; een moeder en twee kinderen.

Alle drie de personen zijn naar het ziekenhuis gebracht. De vrouw is daadwerkelijk gewond geraakt, de kinderen zijn ter controle naar het ziekenhuis gebracht. De recherche heeft tot 03:30 uur onderzoek gedaan, waarna de straat door medewerkers van de gemeente is ontdaan val alle scherven.

Stichting Salvage is ter plaatse gekomen om de afdichting te verzorgen. Mogelijk ligt de aanleiding in de huiselijke sfeer. Wat de explosie heeft veroorzaakt is nog onbekend. Het incident heeft niets te maken met de grote wapenvondst eerder dit jaar in dezelfde straat. Daar werd een arsenaal aan explosief materiaal bij een 27-jarige Haarlemmer aangetroffen.