Autobrand bij de Buitenrustbrug in Haarlem

Haarlem – Een auto is vrijdagmiddag uitgebrand op de Buitenrustbrug. Rond 17:45 uur begon de auto tijdens het rijden te roken, waarna de bestuurder de auto nog op de stoep kon parkeren. Een agent die met spoed op weg was naar een ongeluk elders in Haarlem, reed toevallig langs, waardoor de weg snel kon worden afgezet.

Alle inzittenden wisten zichzelf in veiligheid te brengen. Binnen enkele ogenblikken sloegen de vlammen uit het voertuig. Voor de brandweer was er geen redden meer aan; het voertuig brandde volledig uit. De brandweer heeft het voertuig geblust en deze is later opgehaald door een berger. Vanwege de verontreiniging van bluswater en brandschade is Spaarnelanden ter plaatse gekomen om het wegdek te reinigen. De oorzaak van de brand is niet bekend, maar een technisch mankement ligt voor de hand.