Brand bij kinderdagverblijf aan de Jan van Zutphenstraat in Haarlem Schalkwijk

Haarlem – Bij kinderdagverblijf het Hazeltje aan de Jan van Zutphenstraat is maandagmorgen brand uitgebroken. Rond kwart voor vijf roken buurtbewoners in de omgeving van de Stresemannlaan al een sterke brandlucht. De brandweer is hierop op onderzoek gegaan en kwam uit bij de brand bij het kinderdagverblijf. Bij aankomst van de brandweer was er al flinke rookontwikkeling, maar de brandhaard was moeilijk te vinden.

Omdat nog onbekend was waar de brand zich bevond, is opgeschaald naar Middelbrand. Rond 06:00 uur kon het sein Brandmeester worden gegeven. De brand blijkt te zijn ontstaan in een ruimte van ongeveer twee bij twee meter waar kleding zou hebben gebrand, aldus persvoorlichter Dick Kol. Waardoor de brand is ontstaan, is nog onduidelijk. De schade aan het kinderdagverblijf is aanzienlijk.
Er zijn geen sporen van braak, dus is er geen reden om aan te nemen dat het gaat om een misdrijf.