Woningbrand in de Hieronymus van Alphenstraat Haarlem Oost

Haarlem – Een vrouw is woensdagnacht lichtgewond geraakt bij een woningbrand in de Hieronymus van Alphenstraat. Even voor half twee in de nacht werd brand in de keuken ontdekt. Met de brand ging veel rook gepaard. De bewoonster wist zichzelf op tijd in veiligheid te brengen, maar ademde wel rook in.

Bij aankomst van de brandweer hing er buiten een sterke rooklucht en was deze ook zichtbaar waarneembaar. De bewoonster is door ambulancepersoneel gecontroleerd, maar hoefde niet voor verdere zorg naar het ziekenhuis. Wel zou zij een andere slaapplaats hebben moeten zoeken omdat volgens de brandweer de woning van onder tot boven zwart geblakerd was.
De brandweer heeft de brand kunnen blussen en een gasfornuis in de achtertuin gelegd. Waardoor de brand precies is ontstaan, is nog onduidelijk.
Stichting Salvage komt ter plaatse om schadebeperkende maatregelen te treffen.