Veel rook door brand in noodaggregaat Haarlem

Haarlem – Bij een noodaggregaat aan de Parklaan is zondagnacht brand uitgebroken. De wijk zat daarom tijdelijk zonder stroom. Een deel van de wijk had na de inzet van de hulpdiensten nog steeds geen stroom. De brand werd even na 05:00 uur ontdekt. Doordat er nog stroom op de aggregaat stond kon de brandweer nog niet blussen.

Onder andere de schoonmaakster van sportschool Kenamju werd verrast door de uitval. Ook het busverkeer ondervond hinder omdat de Parklaan is afgesloten. Een paar minuten voor de brand werd een harde klap gehoord.
Mederwerkers van Liander moest eerst ter plaatse komen om de stroomtoevoer afsluiten. De container heeft een lange tijd fel gerookt. Tegen 07:00 uur kon de brandweer beginnen met blussen.
Opvallend is dat de autobrand eerder in de nacht ook al bij netbeheerder Liander plaatsvond. Of er en verband is, wordt onderzocht.