Man aangehouden na eenzijdig ongeluk A200 Rottepolderplein

Haarlemmerliede – Een man is zaterdagavond aangehouden na een eenzijdig ongeluk op het Rottepolderplein (A200). Rond 23:45 uur reed de man vanaf IJmuiden richting afslag Halfweg toen het fout ging. Halverwege de bocht verloor de bestuurder de macht over het stuur. Hij reed in eerste instantie tegen de betonnen vangrail waarna hij tegen de Rimpelbuisobstakelbeveiliger botste.

De man had slechts lichte klachten aan zijn hand. Hij hoefde na controle niet mee naar het ziekenhuis, maar is aangehouden op verdenking van rijden onder invloed. Een blaastest ter plaatse gaf de indicatie dat de man teveel heeft gedronken.

Een berger heeft het voertuig weggesleept. De afslag vanaf het Rottepolderplein naar Halfweg was vanwege de hulpverlening en reparatie tijdelijk afgesloten.