Meerdere buitenbranden in Haarlem vannacht

Haarlem – Afgelopen nacht hebben wederom meerdere brandjes gewoed in Haarlem. Tot dusver zouden er vannacht vijf branden hebben gewoed, waaronder een scooter aan de Herensingel. Dat is het vijfde voertuig deze week dat afbrandt. Eerder deze week gingen er al vier auto’s in vlammen op.

De woning waartegen de scooter geparkeerd stond, raakte ook beschadigd. De ruiten op de begane grond en eerste verdieping zijn door de hitte gesprongen

Ook twee fietsen en puincontainer stonden in brand. Afgelopen nacht was het raak op de Volhardingstraat, de Herensingel en het Zuidpolderplein. Later vannacht is de brandweer opgeroepen voor een buitenbrand aan de Laan van Angers.

Omdat de branden in een specifieke wijk in korte tijd woedden, heeft de politie per helikopter gezocht naar de daders. De daders zouden zijn gezien. De politie heeft gezocht, maar zijn ze tot dusver ontkomen.