Auto uitgebrand na harde knal Briandlaan Haarlem Schalkwijk

Haarlem – Een geparkeerde auto is maandagnacht zwaar beschadigd geraakt door brand. Rond 03:30 uur is de brand op een parkeerplaats aan de Briandlaan ontdekt. Getuigen hebben een harde knal gehoord voorafgaand aan de brand.┬á

Het midden compartiment raakte hierdoor zwaar beschadigd. Waarschijnlijk is er sprake van brandstichting. De brandweer heeft het vuur geblust. Agenten hebben verderop de Briandlaan een persoon staandegehouden. Na controle kon de persoon zijn weg vervolgen. Een verdere zoekslag heeft nog geen aanhoudingen opgeleverd.

De politie heeft het voertuig afgezet als plaats delict en zal morgen forensisch onderzoek komen verrichten.

Eerder op de avond vond er al een felle buitenbrand plaats bij sloopwonigen in Haarlem. De brandweer wist overslag toen te voorkomen.