Uitslaande brand bij bedrijven in Haarlemse Waarderpolder

Haarlem – Bij bedrijfspanden aan de Emrikweg in Haarlem is dinsdagavond brand uitgebroken. Even voor 23:00 uur werd de brand op industrieterrein de Waarderpolder ontdekt. Voor aankomst van de brandweer sloegen de vlammen al uit het pand. Zowel een autogarage als een bedrijf dat de opslag van batterijen faciliteert vatten vlam. Bij de brand raakte niemand gewond. Enkele waardevolle spullen, waaronder auto’s, konden op tijd worden verplaatst voordat de brand om zich heen greep. De naastgelegen bakkerij van Vessem heeft het productieproces korte tijd moeten stillegen, maar kon later onder toeziend oog van de brandweer de werkzaamheden opstarten.

De brandweer kwam met groot materieel ter plaatse. Rond 02:30 uur kon het sein brandmeester pas worden gegeven. Het nablussen zal nog enkele uren duren. Door de inzet van de hulpdiensten zijn enkele wegen in de Waarderpolder nog afgesloten tot woensdagmorgen.

Volgens de eigenaren van de garage is in de batterij-opslag de brand begonnen. Onderzoek moet dit nog uitwijzen.