Auto op de kop langs Drie Merenweg N205 Vijfhuizen

Vijfhuizen – Een auto met vier inzittenden is vrijdagnacht te water geraakt langs de Drie Merenweg – N205. Om middernacht reed de auto vanaf de A9 naar de N205, toen de bestuurder in de bocht de macht over het stuur verloor. De auto raakte van de weg en kwam op de kop in het water tot stilstand. Politie, brandweer en een tweetal ambulances kwam ter plaatse.

Bij aankomst van de hulpdiensten hadden de inzittenden zichzelf in veiligheid gebracht. Een duiker van de brandweer heeft het voertuig gecontroleerd, maar geen inzittenden aangetroffen. De vier inzittenden zijn gecontroleerd, maar wilden niet voor nadere controle naar het ziekenhuis. Twee vrouwen en een man zijn door de politie opgevangen en naar hun verblijfplaats overgebracht. De mannelijke bestuurder is aangehouden op verdenking van rijden onder invloed. Hij is naar het politiebureau in Hoofddorp overgebracht voor een ademanalyse.

De auto is door een berger uit het water getakeld. Deze kan als total loss worden beschouwd. Vanwege de inzet van de hulpdiensten en de bergingswerkzaamheden waren de afrit naar de N205 vanaf de A9 en vanaf de Schipholweg lange tijd afgesloten.