Brand in verpleeghuis Eigen Haard Zwanenburg

Zwanenburg – Een bewoner van een verpleeghuis is zaterdagavond zwaargewond geraakt bij een brand. Rond 21:30 uur is de brand in de kamer van de man ontdekt, waarop meerdere brandweerwagens, twee ambulances en het traumateam ter plaatse zijn gekomen. De stoel waarin de man zat heeft ook in brand gestaan. 

Het slachtoffer is gestabiliseerd en met spoed overgebracht naar het brandwondencentrum in Beverwijk. Hij liep ernstige brandwonden op. Twee andere personen zijn nagekeken vanwege rookinhalatie. Veel personen waren getuigen van het heftige incident, waardoor de emoties hoog opliepen. 

Slachtofferhulp is ter plaatse gekomen om opvang te bieden aan de getuigen. De brandweer heeft het pand geventileerd en metingen verricht. De overige bewoners kunnen terugkeren naar hun kamer. De oorzaak van de brand is nog onbekend. De forensische opsporing komt ter plaatse voor het verrichten van sporenonderzoek.

Foto’s: NieuwsFoto.nl