Brand naast auto gemeente Haarlem in parkeergarage Raaks

Haarlem – In parkeergarage de Raaks aan de Zijlvest heeft dinsdagmorgen een brandje gewoed. Rond 06:50 uur zijn de hulpdiensten gealarmeerd. Binnen enkele minuten is opgeschaald naar Grote Brand, waarop de brandweer met veel eenheden ter plaatse kwam. Op de derde ondergrondse verdieping bleek een kleine brand te hebben gewoed. Het vuur was snel gedoofd.

Naast een elektrische auto van de Gemeente Haarlem bleek een hoopje afval te hebben gebrand. Ook is de rechter spiegel van een andere auto van de gemeente kapot, maar of dit verband houdt met de brand is nog onbekend. 

Ondanks het snelle blussen van de brand, bleef de garage nog enige tijd afgesloten omdat de verdiepingen moesten worden geventileerd om de garage te ontdoen van rook. De oorzaak van de brand is nog onbekend. Brandstichting wordt niet uitgesloten en mogelijk komt de forensische opsporing van de politie ter plaatse. Een deel van de etage waar brand heeft gewoed blijft afgezet. Hier is ook een aansteker aangetroffen.

Fotografie: NieuwsFoto.nl