11-03-2012 Nablussen van grote brand Velsen Noord

Velsen Noord – De brandweer sprak van een ‘zeer grote brand’gistermiddag in Velsen-Noord. VG Recyclinggroep aan de Coverslaan ging in vlammen op. Vrijwel direct na het aankomen van het eerste brandweervoertuig, werd er groot opgeschaald. In de avond was de brand onder controle, maar het nablussen neemt veel tijd in beslag. In de loods van het bedrijf, welke in brand stond, lag samengeperst papier opgeslagen. Toen de brand iets minder fel werd, konden de balen met kranen en shovels uit elkaar getrokken worden en afgebluste balen konden direct afgevoerd worden. Dat versnelde het blusproces.

De brandweer verwacht nog ruime tijd bezig te zijn met het nablussen van de brand. Korpsen uit omliggende regio’s lossen de ploegen van Kennemerland af. De technische recherche van de politie is ook aanwezig om sporenonderzoek uit te voeren. Het pand kan als verloren worden beschouwd; de metalen constructie is ingezakt en van de meeste wanden is niets meer over. In de directe omgeving zijn veel papiersnippers te vinden op daken en auto’s. De gemeente Velsen geeft aan dat je deze snippers zelf op kunt ruimen en dat er geen gevaar is voor de volksgezondheid.

Update 12-03-2012 17:41 –┬áDe brandweer is klaar met nablussen en dit geeft sloopbedrijf van Beelen de uitnodiging tot opruimen van al het papier en gesmolten staal wat er ligt. Afgelopen zaterdagmiddag moest de brandweer uitrukken voor een uitslaande brand dat al snel opgeschaald werd naar Zeer grote brand. De brandweer is tot maandagmorgen bezig geweest met nablussen. Hoe de brand ontstaan is is nog niet duidelijk. Op het moment van de brand was er niet aanwezig.