11-03-2012 Grote brand in villa Aerdenhout

Aerdenhout – Zaterdagavond brak er een zeer grote brand uit in een villa op de Boekenroodeweg in Aerdenhout. De vlammen sloegen uit het dak van de woning. De hele regio van Kennemerland werd omgeroepen om de brand te bestrijden.

De brand was moeilijk te bestrijden omdat het vuur in het rieten telkens weer oplaaide. De toegangsweg en de watervoorziening was een probleem voor de brandweer om de brand goed te kunnen bestrijden. Later hebben watertanks het waterprobleem weten op te lossen.

De bewoners van de villa bleven ongedeerd, deze hebben een aantal schilderijen uit de woning weten te redden. De brandweer is vermoedelijk nog wel even bezig om de brand te blussen. De Vogelenzangseweg is in beide richtingen afgesloten voor het verkeer.

Dit is de tweede grote brand op deze dag, in de ochtend brak er brand uit bij een bedrijf in Velsen Noord.