29-02-2012 Autobrand in Pestalozzistraat Haarlem

Haarlem – In de Pestalozzistraat is woensdagavond een auto verwoest door brand. De melding kwam om even voor elf uur bij de hulpdiensten binnen waarop politie en brandweer ter plaatse gingen. De auto stond bij aankomst van de hulpdiensten al in lichterlaaie.

De brandweer heeft het vuur geblust. Ondanks het adequate optreden kon niet meer voorkomen worden dat de auto totaal verwoest raakte door de brand. De politie zal een onderzoek instellen naar de oorzaak van de brand.

Help de autobranden in Haarlem stoppen!   Haarlem wordt de laatste tijd bijna wekelijks geteisterd door autobranden. Alleen al in 2011 zijn er meer dan zestig autobranden gemeld. Om de brandstichtingen te stoppen hebben politie, Openbaar Ministerie en de gemeente een gezamenlijk plan van aanpak gemaakt. Concrete acties uit dit plan zijn extra inzet van politiecapaciteit, een wekelijkse oproep op vrijdag via Burgernet in het weekend extra alert te zijn op autobranden en de verspreiding van een huis-aan-huis folder vanaf 7 maart.   In deze huis-aan-huis folder wordt een beroep gedaan op de inwoners van Haarlem te helpen de autobranden een halt toe te roepen. De ogen en de oren van alle inwoners zijn nodig om de daders te kunnen stoppen. In de folder staan suggesties wat inwoners kunnen doen bij verdachte situaties. De gemeente heeft  € 1.000 uitgeloofd voor de gouden tip die tot aanhouding leidt!

Meer info? Bekijk de brochure op http://brandweerhaarlemoost.nl/autobranden.pdf