10-03-2012 Zeer grote brand in Velsen-Noord

Velsen noord – Bij het bedrijf Van Gelder Recycling Groep in Velsen-Noord aan de Corverslaan in Velsen-Noord is zaterdagmiddag rond 13.15 uur een grote brand uitgebroken. De brand is inmiddels opgeschaald naar Grip2 en gaat gepaard met een flinke rookontwikkeling.In alle loodsen, welke inmiddels als verloren moeten worden beschouwd, op één na woedt de brand. Omdat het gaat om samengeperst papier kan het dagen tot enkele weken duren voordat de brand volledig uit is.

Momenteel wordt er ingezet op het voorkomen van verdere uitbreiding van de brand door middel van een “buitenaanval”. De brandweer verwacht dat over enkele uren het sein brandmeester kan worden gegeven. Op het moment dat de brand uitbrak was er niemand in het bedrijf aanwezig.

Uit voorzorg in de omgeving Corverslaan ramen en deuren gesloten houden. Bestrijding brand is volop bezig, er zijn geen gewonden, geen ontploffingsgevaar en rookontwikkeling neemt af, aldus voorlichting VRK.