17-10-2012 Explosief voorwerp ontploft in woning Prins Bernhardlaan Haarlem

Haarlem – Op de Prins Bernardlaan in Haarlem is dinsdagavond een voordeur van een woning opgeblazen. De brandweer werd gealarmeerd omdat er mogelijk brand in de woning zou zijn. Eenmaal ter plaatse bleek het te gaan om een explosief. De voordeur van de woning raakte flink beschadigd. Door de explosie was er rookontwikkeling in de woning ontstaan.

De bewoners van de woning raakte niet gewond, zij zijn ergens anders ondergebracht. De politie gaat er, op basis van getuigenverklaringen, vanuit dat een explosief voorwerp omstreeks 23.30 uur door de brievenbus is gegooid waarna deze ontplofte.De politie is op zoek naar meer getuigen die rond het genoemde tijdstip of eerder die dag iets verdachts hebben gezien in de omgeving. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie in Haarlem, 0900-8844 of anoniem op 0800-7000.