04-09-2013 Busje en auto uitgebrand in Haarlem

Haarlem – In de nacht van dinsdag 3 op woensdag 4 september zijn twee voertuigen uitgebrand in Haarlem.

Rond 02:45 uur kwam de melding van een omwonende dat er een bestelauto in brand stond aan de Floresstraat. Toen politie en brandweer arriveerden sloegen de vlammen al uit het voertuig en uit voorzorg zijn enkele bewoners korte tijd uit hun woning gehaald. De brandweer had de brand snel onder controle. Ongeveer een half uur later werd er wederom melding gedaan van een brandend voertuig, dit keer aan de Montessoristraat. De twee plekken liggen ongeveer 7 kilometer uit elkaar. Aan de Montessoristraat stond een klein model auto in brand en ook hier kwam de brandweer naar de locatie om de vlammen te doven. Beide voertuigen zijn afgesleept en de politie doet nader onderzoek naar de oorzaak en achtergronden van de branden. Op dit moment is onduidelijk of de twee branden iets met elkaar te maken hebben. Mensen die getuige zijn geweest van de brand of die iets hebben gezien wat hiermee te maken kan hebben, wordt verzocht contact op te nemen met de politie in Haarlem via het telefoonnummer 0900-8844.