Getuigen gezocht van woninginbraak

Op dinsdag 16 december 2014 werd er ingebroken in een woning aan de Professor Pelstraat in Haarlem. De daders zijn de woning binnengekomen door aan de achterzijde van de woning eerst een schuttingdeur te forceren. Vervolgens werd een dubbele deur aan de achterzijde van het pand ingeslagen of ingeschopt.

De inbrekers doorzochten de hele woning, waarbij alles overhoop werd gehaald en kasten werden leeggetrokken. Onduidelijk is nog of er iets is weggenomen.

De inbraak moet hebben plaatsgevonden tussen 14.00 en 22.50 uur, tijdens de afwezigheid van de bewoners.

Woninginbraken
Het tegengaan en oplossen van woninginbraken staat hoog op de agenda van de politie. Aangezien het aantal inbraken toeneemt in de donkere maanden, zijn er extra surveillances. En na elke woninginbraak wordt sporen- en buurtonderzoek gedaan. De politie begrijpt dat een woninginbraak, overval of straatroof een ingrijpende gebeurtenis is. De aanpak van deze criminaliteit heeft dan ook topprioriteit. U kunt zelf ook helpen. Door bijvoorbeeld preventiebijeenkomsten bij te wonen en preventieve maatregelen te nemen. Op politie.nl vindt u allerlei tips om te voorkomen dat u slachtoffer wordt van een inbraak, overval of straatroof. Bent u toch slachtoffer geworden? Doe altijd aangifte!

U kent uw buurt het beste. U weet wie uw buren zijn en in welke auto ze rijden. Bel altijd 112 als u iets verdachts ziet. Staat er al enige tijd een auto met draaiende motor bij uw buren voor de deur? Noteer het kenteken en/of het signalement van een verdacht persoon en geef dit door aan de politie. De kans dat criminelen opgepakt worden neemt toe als u verdachte situaties bij de politie meldt. Anoniem melden kan natuurlijk ook, via 0800-7000.