Brand in linnenkamer van der Valk Hotel Haarlem Zuid

Het van der Valk hotel aan de Toekanweg in Haarlem Zuid is vanochtend ontruimd vanwege brand. Rond kwart over negen werd de brand ontdekt in de linnenkamer, waarop de brandweer direct is gealarmeerd. De brandweer heeft gezien het aantal aanwezigen en mogelijke kans op uitbreiding opgeschaald naar Middelbrand. Hierop kwamen, naast extra brandweereenheden, ook een rapid responder en ambulance ter plaatse om eventuele gewonden te behandelen.

Hoewel de brand niet groot was, ontstond er flinke rookontwikkeling. In het hotel bleken gasten te zijn die door de rook niet weg konden. Zij zijn door de brandweer met een autoladder gered vanaf het balkon.
De brandweer had de brand snel onder controle. Zij heeft het pand geventileerd met een overdrukventilator. Voor zover bekend raakte niemand gewond.
De brandweer heeft een aantal vertrekken op de eerste verdieping ontruimd. De gasten zijn in een ander deel van het hotel opgevangen. Van der Valk kan nog niet aangegeven om hoeveel vertrekken het exact gaat. Voor de gasten wordt een vervangend verblijf geregeld.

20160202_Hotel_ontruimd_door_brand_Haarlem_01 20160202_Hotel_ontruimd_door_brand_Haarlem_02 20160202_Hotel_ontruimd_door_brand_Haarlem_03 20160202_Hotel_ontruimd_door_brand_Haarlem_04 20160202_Hotel_ontruimd_door_brand_Haarlem_05 20160202_Hotel_ontruimd_door_brand_Haarlem_6