Vrouw en kind door brandweer van dak gered

Haarlem – Een vrouw en kind zijn zondagavond gered bij een felle woningbrand aan de Schoterweg in Haarlem. Rond 23:00 uur kreeg de brandweer meerdere meldingen dat een felle woningbrand woedde.

Voor aankomst van de brandweer dreef rook uit de ramen van een appartement op de eerste verdieping. De brandweer heeft opgeschaald naar Middelbrand en is met meerdere voertuigen ter plaatse gekomen.

Een vrouw en kind zijn vanwege de rookontwikkeling op de bovenste etage naar het dak gevlucht. Zij zijn in de dakgoot gaan staan om aan de rook te ontsnappen. De vrouw heeft met een zaklamp de hulpdiensten gealarmeerd. 

Terwijl de autoladder van de brandweer aanrijdend was, is de brand van binnenuit bestreden, waardoor de rookontwikkeling verminderde. Met een autoladder zijn de twee personen van het dak gehaald. Via de achterzijde zijn ongeveer tien personen uit meerdere woningen gehaald. Bij de brand kwam veel rook vrij.

Meerdere personen, waaronder de geredde vrouw en het kindje, zijn nagekeken door het ambulancepersoneel vanwege rookinhalatie. Na controle hoefde niemand voor nadere zorg naar het ziekenhuis. De schade aan het appartement is groot. De oorzaak van de brand is nog onbekend. Hiernaar zal nog onderzoek worden gedaan.

Foto’s: NieuwsFoto.nl