Nachtelijk felle brand Rozenprieelstraat Haarlem

Haarlem – Twee woningen, twee auto’s, een scooter en een fiets in de Rozenprieelstraat zijn afgelopen nacht zwaar beschadigd geraakt door brand. Rond 03:15 uur is de brand ontdekt. Buurtbewoners hebben tevergeefs geprobeerd de brand met emmers water te blussen. Het vuur is overgeslagen naar een geparkeerde bestelauto.

Door de hitte zijn de deuren en gevels van twee woningen zwaar beschadigd geraakt. De bewoners wisten zichzelf bijtijds in veiligheid te brengen. Niemand raakte gewond. De brandweer heeft de vlammenzee gedoofd. 

De politie heeft de voertuigen afgezet voor sporenonderzoek naar de toedracht. De forensische opsporing zal later vandaag ter plaatse komen. Brandstichting wordt niet uitgesloten. Stichting Salvage is ter plaatse gekomen om voor afdichting te zorgen. De bewoners konden als gevolg van rookschade de nacht niet thuis doorbrengen.

Foto’s: NieuwsFoto.nl